Split – Bačvice

Projekt
Bačvice - centralnog upravljanja javnom rasvjetom
Lokacija
Bačvice, Split
Opis
Napredni sustav centralnog upravljanja javnom rasvjetom
Investitor
Grad Split

Javna rasvjeta i napredni sustav centralnog upravljanja javnom rasvjetom:

Zona obuhvata: Split – potez od Jadranskog mosta do rampe na Zenti, Šetalište Petra Preradovića, Put Firula, Spinčićeva ulica i Šetelište Kalafata

Iako se radi o malom projektu, ovakvi projekti su dosada rijetkost, a početak je renovacije javne rasvjete. Riječ je o najnovijim svjetiljkama proizvođača Philips koje su upravljive preko GPRS mreže koja omogućuje kontrolu rada i potrošnje.
Postavljene su ukupno 82 nove LED svjetiljke s ugrađenim upravljačkim modulom za daljinsko upravljanje svake svjetiljke zasebno. Modul komunicira putem GSM mreže sa računalnim sustavom koji je na raspolaganju djelatnicima gradske uprave zaduženima za javnu rasvjetu.

Ugrađene svjetiljke sukladne su Hrvatskim i Europskim normama za cestovnu rasvjetu i imaju zaštitu od atmosferskih utjecaja klase IP66. Također su sukladne i Zakonu o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, a temperatura boje svjetla je 3000K.

Citytouch lightwave – sustav centralnog upravljanja

Sustav je dostupan putem računala, tableta ili mobitela 24 sata dnevno. Također je omogućen prikaz stanja svjetiljki i geopozicije rasvjetnih mjesta. Sam sustav omogućuje centralizirano kontinuirano daljinsko upravljanje i regulaciju rasvjete, grupno i pojedinačno, s neograničenim brojem promjena tijekom noći, regulaciju jačine svjetlosti u rasponu 0% – 100%, ima dvosmjernu komunikaciju o stanju pojedine svjetiljke.

Financiranje i uštede:

Vrijednost ugrađene opreme i radova je ukupno oko 536 tisuća kuna, a od čega je 85 posto financirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, 9 posto sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i 6 posto sredstvima Grada Splita. Osim godišnje uštede od 60 tisuća kuna, ima jaku ekološku komponentu, smanjenje CO₂ od 11,5 tona.

Obratite nam se s povjerenjem

Kontaktiraj nas